Az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése 2014. április 22-én minősített többséggel arról döntött, hogy a pénztár 2014. június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, amennyiben a Horizont Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot.

Az emberek többsége belpolitikai szempontokat vesz figyelembe az EP-választáson: vagy arra a pártra fognak voksolni, amelyiktől a legtöbb pozitív változást remélhetik országuk számára; vagy olyan pártra szavaznak, amellyel leginkább kifejezik kritikájukat a hazájukban zajló folyamatokkal, kormányzati teljesítménnyel kapcsolatban. Az uniós polgárok mindössze 13%-a figyel csak a pártok európai programjára.

Elképesztő méreteiről vált híressé Kína legújabb óceánparkja, amely a hivatalos visszaigazolások szerint több világrekordot is megdöntött.

Három magyar ötlet is a döntőbe jutott a Global Impact Competition elnevezésű nemzetközi innovációs versenyen, amelyet április 29-én rendeznek a budapesti Akvárium Klubban.

A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordul, mert álláspontja szerint alaptörvény-ellenes a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény, így annak megsemmisítését kéri.

A Fidesz minden bizonnyal a májusi EP-választáson is a legtöbb szavazatot kapja, ám az még kérdéses, hogy a jól szervezett Jobbik vagy az útkereső baloldali, liberális pártok futnak be második helyen – írja az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó portálon kedden közzétett cikkében Lőrincz Marcell.

Megfilmesítik a Tigris és sárkány című Oscar-díjas alkotás, minden idők egyik legsikeresebb ázsiai filmjének előtörténetét: a forgatási munkálatok idén júliusban kezdődnek Új-Zélandon, számos látványos szuperprodukció helyszínén.

Ford Mustang az Empire State Building tetejen

Hatheti előkészület kellett ahhoz, hogy egy Ford Mustang kabrió felkerülhessen az Empire State Building tetejére: a Ford és az Empire State Building azzal tiszteleg a Mustang 50 éve előtt, hogy kiállítottak egy autót 300 méterrel Manhattan utcái fölött.

John Kerry, az USA külügyminizstere - Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter Genfben

A londoni stratégiai elemzők pénteki helyzetértékelése szerint: rövidtávon enyhítheti valamelyest a feszültséget az ukrajnai válságról tegnap létrejött genfi egyezség, a továbbra is fennálló gyökeres nézetkülönbségek miatt azonban aligha lehet számítani a megállapodás tartós sikerére.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium cáfolja azt a tegnap általunk is közölt jogi felvetést, miszerint a veszteséges cég a tagjainak nem fizethet munkabért.