Változatlanul mérsékelt inflációs környezetre utalnak a Magyar Nemzeti Bank inflációs alapmutatói, amelyek márciusban alig változtak az előző hónaphoz képest. Ugyanakkor az év későbbi szakaszától mindenképpen gyorsulni kezd a magyarországi infláció a belépő bázishatások miatt, és ez várhatóan óvatosságra készteti a jegybankot is – jósolták a vártnál alacsonyabb múlt havi inflációs adatok pénteki ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.

Minden eddiginél több, 49 érmet, köztük 18 aranyat kaptak idén magyar borászatok az egyik legrangosabb nemzetközi borversenyen, a bordeaux-i Challenge du Vin-en.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a baloldali választási szövetségről közölt elemzést hétfői számában. A Lidové Noviny pedig a szlovákiai államfőválasztás és a magyarországi országgyűlési választás hangulatát veti össze hétfői jegyzetében.

A Deloitte szerint bizonytalanságot okozhat az új Ptk. pénzügyi lízing fogalmának alkalmazása, felmerülhet annak veszélye, hogy egyes tartós bérleti, operatív lízingszerződések pénzügyi lízingnek minősülnek az új Ptk. rendszerében. Ezért célszerű átvizsgálni minden ilyen ügyletre vonatkozó szerződést.

Az elmúlt két-három hét során a teljes magyar médiát bejárta egy kicsiny és alig ismert afrikai ország, Bissau-Guinea neve. A Ferling Webline a FYI elektronikus sajtófigyelő-rendszerével annak járt utána, számszerűen mit is jelent ez a megnövekedett jelenlét.

Februárban nőtt az euróövezet és az EU ipari termelése, éves összevetésben Magyarország érte el a harmadik legnagyobb növekedést az EU-ban. Itthon az előző hónapokhoz hasonlóan a termelés bővüléséhez elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok eladásainak jelentős növekedése járult hozzá.

Az amerikai kormány pénteken arra figyelmeztetett, hogy hackerek a Heartbleed nevű biztonsági rés segítségével megpróbálhatják célzott támadásokkal felmérni a számítógépes hálózatok sebezhetőségét. Magyarországon ezres nagyságrendű honlap – köztük webáruházak, közösségi oldalak, banki és levelező rendszerek –, de több androidos alkalmazás is a veszedelmes hibát rejtő OpenSSL szoftverrel működik.

A világon elsőként sikerült jeladót ültetni egy felnőtt, több mint öt méter hosszú nagy fehércápába Ausztráliában a cápa-megfigyelési program keretében. Szakemberek szerint ez nagy áttörést hozhat a cápakutatás terén.

Egy év alatt megháromszorozódott a külföldi részvényeket vásárló hazai kisbefektetők aránya. Bár még ma is a magyar papírok adják a forgalom döntő részét, a jövőben várhatóan tovább emelkedik az amerikai és európai részvények iránti kereslet.

ma reggel megnyílt a Ma este Koncert! oldal, amely a már jól ismert Ma este Színház! kistestvéreként, last minute pop-, jazz-, és komolyzenei programokkal várja a látogatókat.