Három év alatt közel egymillió kelt el a 208-asból, így a Peugeot elérkezettnek látta az időt, hogy kicsit felfrissítse a modellt. Jóllehet, egy kompakt autóról beszélünk, a márka már három éve is egy kellemesen sportos kocsival állt elő, de nem valami szilfid karcsúsággal, hanem olyannal, amelynek tömör testét lendületesen emelkedő övvonal keretezi.

Hátsókerék-hajtás, Ferrari-génekkel fejlesztett V6-os sportmotor, szénszálas vázszerkezet és remek helykihasználás: az Alfa Romeo rég várt újdonsága komolyan veszi küldetését, és ütőképesnek tűnő csomaggal támadja a prémium felső-középkategória jelenlegi sztárjait.

Az OBH elnöke keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján - konkrét eljárások említése nélkül - a közelmúltban jelentős sajtóvisszhangot kiváltó bírósági ügyekre utalva leszögezte: a bírók függetlenek, csak a törvényeknek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók.

Túlzás nélkül zenetörténeti jelentőségű pillanatnak lehettek szem- és fültanúi azok, akik részt vettek a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Peugeot Hungária által közösen megszervezett koncertprogramon: egy felbecsülhetetlen értékű, a világon egyetlen példányban létező, forradalmian újszerű zongora járt Budapesten.

Magyarországra is megérkezett a Fiat kishaszonjárművének megújult kiadása. A kifinomult igáslóval nem mindennapi körülmények között ismerkedtünk meg.

A nemzetközi hitelminősítő kedden késő este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "CCC"-ről egy fokozattal "CC"-re rontotta Görögország hosszú futamidejű hazai és külső szuverén adósságának osztályzatát.

Franciaországnak óriási terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie, amely ellen hosszú távon kell harcolnia - mondta vasárnap Manuel Valls francia miniszterelnök, aki szerint a dzsihadisták "az egyetemes emberi értékek" ellen "civilizációs háborút" folytatnak.

Harmincnyolc versenyhelyszínen lehetne megrendezni a 2024-es budapesti olimpiát, ezek közül 24 már most alkalmas vagy alkalmassá tehető a viadalok megtartására. A budapesti főhelyszín a Duna parti Kvassay-zsilip és környéke lenne - áll az MTI-nek eljuttatott, a Fővárosi Közgyűlés tagjainak és valamennyi parlamenti pártnak átadott részletes megvalósíthatósági tanulmány százoldalas összefoglalójában.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. keddi közgyűlése elfogadta a cég múlt évi mérlegét, és úgy határozott, hogy osztalékot nem fizet, viszont saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatóságot - a határozatok a BÉT honlapján jelentek meg.

A létesítményt egy úgynevezett geoszinkron pályán, 36 ezer kilométerre a Földtől állítanák működésbe. Az erőmű napelemei összességében 5-6 négyzetkilométeren terülnének el az űrben, vagyis tizenkétszer akkorák lennének, mint a pekingi Tienanmen-tér.