Biomarker

Az Európai Unió Horizon 2020, KKV kutatásfefejlesztést támogató nagyszabású programja 2015-ben a biotechnológia témakörben kiemelt fontosságú projekteket kíván támogatni. A két sikeres magyar pályázó egyike a Biosystems International Kft (BSI). A nyertesek a második fázisban 3-5 millió eurós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

Radamis II. az ötcsillagos luxus

Luxushajók nem csak a tengereken közlekednek, hanem például a Níluson is. Egy Kairó - Asszuán - Luxor túra keretében kipróbáltuk mit lát az utazó és milyen szolgáltatásokat kap ha befizet egy nílusi hajóútra. A cikkből ez kiderül, elöljáróban csak annyit: ennél jobb ár/érték arányú utat ma aligha találni.

A nemzetközi hitelminősítő kedden késő este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "CCC"-ről egy fokozattal "CC"-re rontotta Görögország hosszú futamidejű hazai és külső szuverén adósságának osztályzatát.

Franciaországnak óriási terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie, amely ellen hosszú távon kell harcolnia - mondta vasárnap Manuel Valls francia miniszterelnök, aki szerint a dzsihadisták "az egyetemes emberi értékek" ellen "civilizációs háborút" folytatnak.

Harmincnyolc versenyhelyszínen lehetne megrendezni a 2024-es budapesti olimpiát, ezek közül 24 már most alkalmas vagy alkalmassá tehető a viadalok megtartására. A budapesti főhelyszín a Duna parti Kvassay-zsilip és környéke lenne - áll az MTI-nek eljuttatott, a Fővárosi Közgyűlés tagjainak és valamennyi parlamenti pártnak átadott részletes megvalósíthatósági tanulmány százoldalas összefoglalójában.

Radamis !! - Ötcsillagos luxus a Níluson

Luxushajók nem csak a tengereken közlekednek, hanem például a Níluson is. Egy Kairó - Asszuán - Luxor túra keretében kipróbáltuk mit lát az utazó és milyen szolgáltatásokat kap ha befizet egy nílusi hajóútra. A cikkből ez kiderül, elöljáróban csak annyit: ennél jobb ár/érték arányú utat ma aligha találni.

Három év alatt közel egymillió kelt el a 208-asból, így a Peugeot elérkezettnek látta az időt, hogy kicsit felfrissítse a modellt. Jóllehet, egy kompakt autóról beszélünk, a márka már három éve is egy kellemesen sportos kocsival állt elő, de nem valami szilfid karcsúsággal, hanem olyannal, amelynek tömör testét lendületesen emelkedő övvonal keretezi.

Hátsókerék-hajtás, Ferrari-génekkel fejlesztett V6-os sportmotor, szénszálas vázszerkezet és remek helykihasználás: az Alfa Romeo rég várt újdonsága komolyan veszi küldetését, és ütőképesnek tűnő csomaggal támadja a prémium felső-középkategória jelenlegi sztárjait.

Az OBH elnöke keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján - konkrét eljárások említése nélkül - a közelmúltban jelentős sajtóvisszhangot kiváltó bírósági ügyekre utalva leszögezte: a bírók függetlenek, csak a törvényeknek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók.

Túlzás nélkül zenetörténeti jelentőségű pillanatnak lehettek szem- és fültanúi azok, akik részt vettek a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Peugeot Hungária által közösen megszervezett koncertprogramon: egy felbecsülhetetlen értékű, a világon egyetlen példányban létező, forradalmian újszerű zongora járt Budapesten.