Beko - a mindennapok partnere

2016-09-21 19:13

A Beko a török Arcelik Group háztartási készüléket gyártó nemzetközi márkája. Törökországban alakult 1950-ben, külföldre először 1955-ben szállított egy egyszerű mosógépet. Mára a Beko Európa második legnagyobb háztartásigép gyártója lett 25 ezer alkalmazottal. Termékei 130 országba jutnak el, szóval nagypályás játékos. Magyarországon is aktív, de csak az utóbbi években kapcsoltak rá igazán, amióta a Hauser forgalmazza a termékeiket. Nem mellékesen a Beko az FC Barcelona hivatalos partnere és Európa leggyorsabban növekvő háztartásigép márkája.

Hatékony mosogatás

A környezet védelme jegyében a Beko kifejlesztette az IonGuard technológiát. Az eljárás lényege, hogy negatív ionokat szabadít fel és keringet a mosogatógépben, ami semlegesíti a kellemetlen szagokat, és tisztítja a levegőt a gép belsejében. A funkció automatikusan működik, óránként aktiválódik, hogy megakadályozza a rossz szagok kialakulását. Ez nem csak kényelmi funkció, hanem energiát és időt is megtakarít, mert nem kell külön tisztító programot lefuttatni.

Üvegkímélő program

A Beko bevezette az  Auto GlassShield technológiát, hogy megvédje az üvegtárgyakat a korróziótól és meghosszabbítsa azok élettartamát több mint 20-szorosára, a közönséges mosogatógépekben tisztítottakéhoz képest. Ez úgy érik el, hogy a vízkeménység érzékelő szenzor automatikusan beállítja a vegyszerek keverési arányát, hogy ezzel védje a behelyezett üvegeket. A program része a speciális 40° ciklus, amelynél csökkentett víznyomással tisztítja a legkényesebb üvegárukat.

Továbbá védelmet ad a Softtouch tartozék, amely puha tapintású anyag, ahol az üveg széle hozzáér a tálcához. A Beko AquaIntense technológia a kevés szabadidővel rendelkező fogyasztóknak segít, és azoknak, akik nem szeretnék kézzel elmosogatni az erősebben szennyezett edényeket. Az új innovatív technológia a zóna jobb alsó oldalára intenzív vízsugarat irányít, amely akár ötszörösére növeli a tisztítási teljesítményt. A kifejezetten 180 ° -ban elforgatható szórókar és a 360 ° -ban forgatható fej segítségével a minden irányból tisztíthatók az erősen szennyezett edények. 

Sebesség és kényelem

A Beko új mosó- és szárítógépei a gyorsabbak, halkabbak és takarékosabbak, mint az eddigiek. A tervezők nagyon odafigyeltek a felhasználók mindennapi igényeire. Ezért került be a mosógépekbe az új AirTherapy technológia. Ennek az a lényege, hogy a tiszta, de hosszabb ideje nem használt ruhákat a mosógép meleg légáramlattal felfrissíti. Egy kiló ruhával 30 perc alatt végez, és a művelethez nem használ vegyszert és vizet. Öltönyök, kosztümök felfrissítésére is tettek programot a gépbe, ez 120 perc alatt oldja meg a feladatot.

A kombinált, mosó-szárító gépekbe az IonGuard technológiát építették be. A technológia – hasonlóan a mosogatógépekhez – megszünteti a kellemetlen szagokat. Abban is segít az ionizáló technológia, hogy a megszárított ruhák akkor is gyűrődésmentesek maradjanak, ha nem pakolják ki azonnal a dobot. A tesztek szerint akár nyolc órán át is a dobban maradhatnak a megszárított ruhák. A mosó- és szárítógépek az A+++ energiaosztályba tartoznak, 70%-kal kevesebb energiát használnak, mint az A osztályú mosógépek. Speciális lengéscsillapítók és szigetelések gondoskodnak arról, hogy a zajszint ne menjen 45 dBA fölé.

Nem csak sütésre

Új Beko Split & Cook és Surf technológia lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját elképzeléseik szerint főzzenek, és ebben számos érzékelő és automatika segíti őket. Split és Cook® technológia segítségével a sütők 82 literes kapacitása két részre osztható, mindkét részben külön szabályozható a hőmérséklet.  A tökéletes sütési eredmény érdekében a sütőben két ventilátor dolgozik. A Surf technológia azt jelenti, hogy további forró levegőt fújnak az oldalsó falakra a sütőtér egyenletes hőmérséklete érdekében. A technológia eredményeként 30%-kal rövidül a főzési idő.

További hasznos fejlesztés a Beko CleanZone technológia. A sütő ajtó belső üvegét nanoréteggel vonják be, amely ellenálló és nem tapad meg rajta a szennyeződés. A sütőkhöz praktikus kiegészítőket is fejlesztett a Beko. A HomeFries például egy forgó kosár, amelyben tökéletes sült krumplit, panírozott húsokat, zöldségeket süthetünk, de még pattogatott kukorica készítésére is alkalmas. Mindez úgy, hogy a hagyományos sütéshez képest tízszer kevesebb olaj kerül az ételekbe. Az új sütőkkel már sajtot és joghurtot is készíthetünk. A joghurtot a beépített program 5 óra alatt elkészíti, a sajt egy picit tovább tart. A házi kenyérsütés kedvelői is kapnak eszközt és segítséget a hobbijukhoz. A pizza program pedig 5 perc alatt varázsol igazi, kövön sütött ételt az asztalra.

A tisztítás gyerekjáték a pirolitikus funkcióval. Ha ezt elindítjuk, a sütő 480 fokra melegszik és minden szennyeződést könnyen letörölhető porrá éget. Nem lényegtelen, hogy a bemutatott sütők A++ energiaosztályba tartoznak, és ha kettéosztott módban használjuk a sütőt, az további 40% energiamegtakarítást hoz.

Gyorsan és takarékosan

Az elektromos főzőlapoknál is bejött egy új technológia, a Direct-Access Control. Ennek az a lényege, hogy az indukciós főzőlapokat zónákra osztották és minden zóna külön szabályozható. Minden zónához elérhető az automatikus főzés funkció és a külön időkapcsoló. Ezekkel nem csak a főzés, hanem a melegen tartás is egyszerűen megoldható.

Sokan kedvelik a gáz főzőlapokat és vannak olyan ételek, amelyek csak gázon készíthetők el. A Beko új, beépíthető gáz főzőlapjaiba nagy hatékonyságú gázégők kerültek, ezek akár 25%-kal kevesebb gázt fogyasztanak. A gyorsabb és egyenletesebb melegítés a főzési időt is jelentősen csökkenti.

Kommunikál az elszívó

A Beko megoldotta az új, intelligens főzőlap és a pára-elszívó együttműködését új Hob To Hood (főzőlaptól az elszívóba) technológiával. A lényeg, hogy a főzőlapok kommunikálnak az elszívóval és az mindig csak akkora teljesítménnyel működik, amit a főzés éppen igényel. Ezzel nem csak energia takarítható meg, de a felhasználó mentesül az elszívó állandó állítgatásától is.

Hosszú frissesség

A hűtőszekrény már annyira része lett mindennapjainknak, hogy nem is gondolnánk, mennyi újdonságot lehet még beleépíteni. Ilyen például EverFresh + technológia, amely megakadályozza a nedvesség elvesztését a friss élelmiszerben ezért a gyümölcsök és zöldségek háromszor hosszabb ideig maradnak frissek és ropogósak. Az új  EverFresh + 0 fokos rekesz a hús-, hal- és tejtermékek kiszáradását akkor is megakadályozza, ha azok nincsenek becsomagolva, és persze a frissen tartás ideje is meghosszabbodik.

Az Active Fresh Blue Light technológia a természetes fényviszonyokat szimulálva megvédi az élelmiszerek C-vitamin tartalmát így a zöldségek és gyümölcsök természetes színe és íze sokáig megmarad. A HerbBox ideális feltételeket teremt a gyógynövények és zöldfűszerek frissen tartására akár 20 napon keresztül.

A hűtők belső elrendezése teljesen személyre szabható. A többzónás kialakítás azt jelenti, hogy a hűtő egy része + 10 és -24 fok között állítható, attól függően hogy normál hűtőtérre vagy inkább mélyhűtőre van szükségünk. A széles hűtőkben összecsukható polc is van. Ennek az a lényege, hogy a felénél kettéhajtható, és az alatta lévő polcra támaszkodik, és így mellette egy dupla magasságú hely jön létre, ahová olyasmit is pakolhatunk, ami egyébként nem férne a hűtőbe. A Turbo Ice Maker technológia akkor hasznos, ha a szokottnál több jégre van szükség. Ilyenkor két, párhuzamosan dolgozó hűtő ventilátor fagyaszt, és 5kg jég készülhet naponta. A jégkészítő közvetlenül a vízvezetékre köthető.

A hűtőszekrények energiahatékonysági világrekordját a Beko A +++ hűtőszekrényei tartják, melyek 72%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy azonos méretű és tulajdonságú A, és 60%-kal kevesebbet mint az A + osztályú hűtő-fagyasztó gép. Továbbá a szigetelési technológia áttervezésével elérték a 34 dBA zajszintet, így ez a világ legcsendesebb hűtőszekrénye.

FCB a rajongóknak

A Beko az FC Barcelona hivatalos prémium partnere, és ez a termékválasztékban is visszaköszön. A Barca rajongói a legtöbb hűtőt FCB kivitelben is megvásárolhatják, ami annyit tesz, hogy a készüléket a klub piros-kék színeire fényezték.

Gépek a háztartásban

A modern háztartásokban a nehéz munkát már a konyhában is gépek végzik. Mivel a rendelkezésre álló hely nem végtelen, a konyhai kisképek multifunkcionálisak, egy gép több műveletet is elvégez. Ilyen a Beko Kitchen Machine. A beépített, elektronikus időzítő és teljesítmény szabályzó, és a különféle tartozékok nélkülözhetetlenné teszik a hobbiszakácsok számára.

Frissen főzött kávé

Az igazi ínyencek szerint csak a frissen darált kávéból lehet tökéletes eszpresszót készíteni. A tökéletességhez persze megfelelő kávéfőző is kell, és ha ez a kettő megvan, akkor csak a jó minőségű kávébab kell a frissítő italhoz. A három fontos kellékből kettőt, a darálót és a kávéfőzőt a Beko egybeépített egy kompakt szerkezetbe, amely egyetlen gombnyomásra megdarál egy adag kávét, előáztatja, majd 19 bar nyomással elkészíti a kívánt kávéfajtát.

Akik a ma egyre divatosabb kapszulás kávéfőzőket kedvelik, azok is többféle készülékből választhatnak.

Könnyű vasalás

Háziasszonyok szerint az egyik legkevésbé kedvelt otthoni munka a vasalás. Ezt a véleményt talán megváltoztatják a Beko új vasalói, különösen a nagy teljesítményű, precíz és hatékony SteamXtra gőzállomás. A karcálló, kerámia bevonatú vasalótalp könnyedén siklik minden szövettípuson. A különálló víztartályba épített szivattyú percenként akár 110 gramm gőzt fúj a textilre a tökéletes vasalás érdekében.

Csendes vihar

A porszívózás is a „nemszeretem” házimunkák közé tartozik, elsősorban a zajos működés miatt. A Beko Silent Storm porszívói a tornádó erejét kombinálják a szellő csendességével. Nem csak az új fejlesztésű motor, hanem a különleges kialakítású készülékház is segít abban, hogy az új porszívó szokatlanul csendesen működjön. A konstrukciónak köszönhetően a zajcsökkentés nem megy a tisztítási teljesítmény rovására, a porszívó kemény padlón és szőnyegen is kiválóan teljesít.

L. L.

Share/Save