Úgy tartja a mondás, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, de valóban így van ez a netbankok esetében is? A Bankmonitor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy saját banki felmérése alapján összehasonlítsa a netes banki felületeket. A következőkben a válaszokból szemezgetünk. Kiderül például, hogy mit engednek meg nekünk most is a bankok otthon a fotelben ülve és mire kell még várni.

A fogyasztói elektronika gyártói és felhasználói minden év őszén Berlinben találkoznak, hogy felmérjék: merre halad az iparág? Az IFA (Internationalle Funkaustellung) eredetileg rádiókészülék kiállításnak indult, ebből nőtte ki magát Európa legnagyobb seregszemléjévé. Az idei bemutatóra 1800 kiállító hozta el termékeit és ezeket összesen 158 ezer négyzetméteren állították ki. A számokból látszik, hogy esélytelen az egész kiállítást végig járni, így most egy gyártó, a Beko termékeit mutatjuk be.

A nemzetközi hitelminősítő kedden késő este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "CCC"-ről egy fokozattal "CC"-re rontotta Görögország hosszú futamidejű hazai és külső szuverén adósságának osztályzatát.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. keddi közgyűlése elfogadta a cég múlt évi mérlegét, és úgy határozott, hogy osztalékot nem fizet, viszont saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatóságot - a határozatok a BÉT honlapján jelentek meg.

A jövőben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd ott az Országgyűlésnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat szerint.

850 millió eurós kötvénycsomagot bocsátott ki a Ryanair diszkont légitársaság, hogy ezzel finanszírozza flottájának bővítését.

A korábban bejelentett tervekkel ellentétben egyelőre nem vezeti be részvényeit a Londoni Értéktőzsdén (LSE) a Wizz Air, a légitársasági piacon tapasztalható volatilitásra hivatkozva.

Li Keqiang, Kína miniszterelnöke

Kína hatalmas fejlődésen ment át a reformok több mint három évtizeddel ezelőtti kezdete óta, de a modernizáció kései kezdete és a gyenge gazdasági alapok miatt továbbra is messze a nyugati gazdaságok mögött jár sok tekintetben – írta a The Times hétfői kiadásában megjelent cikkében a kínai miniszterelnök.

A devizahiteleknél alkalmazott árfolyamrés tisztességtelen, az árfolyamkockázat tisztességessége azonban csak akkor vizsgálható, ha a pénzintézet nem megfelelő tájékoztatása miatt az átlagos fogyasztó számára a szerződés erre vonatkozó része nem érthető.
Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége pedig nagyon szigorú feltételekhez kötött – mondta ki a Kúria mai jogegységi döntésében.

Minden visszajár, amit tisztességtelenül vettek el a devizahitelesektől – jelentette ki Rogán Antal a Kúria mai jogegységi döntését követően.
A Bankszövetség állásfoglalása szerint a Kúria döntése méltánytalan volt, de a bankszövetség elfogadja.
A piaci elemzők úgy látják, egyelőre nem lehet számszerűsíteni a bankszektorra vonatkozó terheket.

Oldalak