Viszonylag békésen zajlott vasárnap az egyiptomi parlamenti választások első szakaszának első napja, a részvételi arány az eddigi jelentések szerint a vártnál is jóval alacsonyabb volt.

Franciaországnak óriási terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie, amely ellen hosszú távon kell harcolnia - mondta vasárnap Manuel Valls francia miniszterelnök, aki szerint a dzsihadisták "az egyetemes emberi értékek" ellen "civilizációs háborút" folytatnak.

Az OBH elnöke keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján - konkrét eljárások említése nélkül - a közelmúltban jelentős sajtóvisszhangot kiváltó bírósági ügyekre utalva leszögezte: a bírók függetlenek, csak a törvényeknek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók.

A Triumph tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel dunaújvárosi gyárának eladásáról, a gyár mielőbbi értékesítésére nagyon jók a kilátások – közölte kedden a fehérneműgyártó cég magyarországi menedzsmentje az MTI érdeklődésére.

A szállíthatóság miatt Spanyolországból Budapestre két darabban érkezett, első CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) villamost szerelik össze a BKV Fehér úti telepén 2015. március 11-én.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a parlament hozzon létre egy olyan bizottságot, amelyik pártatlanul képes kivizsgálni az "évszázad botrányát" - mondta a QUAESTOR és a Buda-Cash csődjéről tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a DK alelnöke.

Megköszönték Angela Merkelnek a magyarországi zsidó szervezetek vezetői a Dohány utcai zsinagógában tett hétfői gesztusértékű látogatását - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

A Magyar Orvostechnológiai Beszállítók Szövetségének (MOBSZ) álláspontja szerint az egészségügyi kassza múlt év végi maradványából kiosztott 10,4 milliárd forint továbbra sem oldotta meg az orvostechnológiai eszközbeszállítók finanszírozási problémáit.

Besenyei Péter műrepülő-világbajnok a hetedik helyen végzett a Red Bull Air Race idei szezonjának negyedik viadalán, amelyet a lengyelországi Gdyniában rendeztek meg a hétvégén.

Nagy Imre újratemetésére emlékezett hétfőn két cseh napilap, a liberális Mladá Fronta Dnes és a konzervatív Lidové Noviny, a Financial Times című tekintélyes brit gazdasági napilap pedig a reklámadóról közölt egy olvasói levelet.

Oldalak