Valósággal felrobbantotta az Indiegogo közösséget és az internetet a magyar high-tech dizájn luxuskarkötő, a tago arc. A forradalmi magyar találmány alig több mint egy nap alatt túlteljesítette a kitűzött 40 ezer dolláros támogatási célt. A jövő karkötője meghódította a világot.

Sandro Botticelli ritka rajzára licitálhatnak az érdeklődők a Sotheby's aukciósház júliusi londoni árverésén: száz év óta ez az első ilyen típusú Botticelli-rajz, amelyet eladásra kínálnak.

36 év után tér vissza a labdarúgó-világbajnokság a dél-amerikai kontinensre, amikor a XX. vb kezdetét veszi csütörtökön Horvátország és a házigazda Brazília összecsapásával. Legutóbb 1978-ban Argentína volt házigazda dél-amerikai országként, míg Brazília 1950-ben rendezhetett ezt megelőzően vb-t.

Kedvező árú, szolgáltatásaiban nem csorbított, új jet-ski modellel lépett piacra a Sea-Doo. A Spark a hazai jet-ski-élet központjában, a dunaharaszti vízisport központban mutatkozott be Magyarországon.

Benvenuto Cellini az Angol Nemzeti Opera előadásában és Terry Gilliam rendezésében, a londoni Coliseum-ban

Monty Python-stílusban rendezett Berlioz-operát Terry Gilliam amerikai-brit rendező, színész, forgatókönyvíró, humorista, a Monty Python csoport egykori tagja, aki tűznyelőket, akrobatákat, 12 méteres szobrokat ígért a csütörtök esti londoni bemutatóra.

Az új kormányprogram ismertetéséhez ezúttal új hintó is járt a brit uralkodónak.

Újra amerikai helyszíneket választott legújabb filmje forgatásához Woody Allen, aki Rhode Island-en készíti következő moziját. A forgatás júliusban kezdődik, az egyelőre cím nélküli film jövő nyáron kerülhet a mozikba.

Hét film világpremierét, öt alkotásnak pedig a nemzetközi bemutatóját tartják az idei, 49. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. A programban három magyar alkotás szerepel: Pálfi György Szabadesés című filmje a Kristály Glóbuszért indul, Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmjei pedig a Nyugattól Keletre versenyprogramban mutatkoznak be.

Filmre viszi Edward Snowdennek, az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató informatikusnak a sztoriját Oliver Stone.

Új digitális filmarchívumot tett hozzáférhetővé a British Council, a 25 alkotásból álló gyűjtemény a britek 1930-40-es évekbeli életébe enged bepillantást.

Oldalak